fbpx

Blog Details

5 полезни неща, които да свършиш сега

1. Запиши се на онлайн курс

Карантината е страхотен момент да посветиш време на неща, които отдавна отлагаш и да се самоусъвършенстваш. Рано или късно епидемията ще отмине и е важно след нея да излезем по-мъдри, по-знаещи и можещи. Кога по-добре от сега да започнеш с ученето на чужд език или разучаването на нов софтуер. Онлайн могат да се намерят страхотни приложения и видео курсове на всякакви теми и във всевъзможни сфери. В знак на солидарност голяма част от образователните мобилни приложения и онлайн платформите за обучения са с много по-ниски такси или предлагат безплатен период. Използвай например времето, докато детето е в онлайн урок, да учиш английски от приложението на BELL (сега с безплатен 14 дневен абонамент). Освен всичко останало, така даваш добър пример на своя малчуган. 

2. Чети книги

За да бъдем наистина честни, огромна част от хората четат много по-малко книги, отколкото биха искали. Липса на време, умора, мързел, доскоро всеки можеше да извади десетки извинения от задния си джоб. Сега обаче те намаляват и вече няма причина да не довършиш онази книга, която започна преди Коледа. Посвети се на любимия си автор, обърни се към класиките или потърси нещо ново и интересно. Пак казваме, вече нямаш извинения. 

3. Спортувай

Сега повече от всякога е важно да се поддържаме в добра форма. Залежаването и липсата на физическа активност може да има последствия, с които дълго време няма да можем да се справим. YouTube изобилства от страхотни видеа с упражнения, за които не са ти необходими скъпи спортни уреди или особено много пространство. Йога, HIIT или най-обикновена гимнастика – сега имаш достатъчно време, което да посветиш на себе си.

4. Организирай онлайн срещи близки и приятели

Затварянето вкъщи често е най-тягостно заради липсата на контакт с близките хора. Това, че сме заключени у дома обаче не означава, че трябва да спрем да се забавляваме, дори напротив. Сега всички имат повече време. Организирай се с приятели, сипи си чаша ароматен чай или хубаво вино, включи камерата на компютъра или мобилния си телефон и се наслади на добрата компанията. Варианти за такива срещи изобилстват, като само няколко примера са Facebook Messenger, Skype, Zoom и тн. 

5. Изкарвай пълноценно време с хората, с които споделяш дома си

Една леко смущаваща статистика от Китай сочи, че с преминаване на карантината там, броят на разводите започва рязко да се покачва. Истината е, че заради забързаното ежедневие, което всички имаме, забравяме за хората около нас. Общуването за много семейства се е превърнало в нещо базово и шаблонно. Затворени заедно у дома, си даваме сметка за това отчуждение. Сега е моментът, в който можем да се сближим отново, да поговорим и помечтаем за бъдещето, да обсъдим притесненията и болките си, и най-важното да споделим щастието от това да се имаме едни други. 

Повече за английския език

Нашия БЛОГ

Забавни и интересни статии

Тест за кариерно ориентиране – част 2

Време е и за втора част от нашия забавен ...

Наистина ли английският е най-масовият език на планетата?

Този въпрос изглежда лесен, но и тук има ...

Тест за кариерно ориентиране – част 4

Ето и последния модул от нашия кариерен ...

Тест за кариерно ориентиране – част 3

Ако в предните два модула не си открил св...

Тест за кариерно ориентиране

В живота на повечето хора се е случвало д...

5 полезни неща, които да свършиш сега

1. Запиши се на онлайн курс Карантината е ...

Време е да поговорим

Къде можеш да практикуваш английския си ...

Легендата за Свети Валентин

Наближава 14-ти февруари и започва големи...

Южна Африка: една вълнуваща дестинация

Ако се чудиш защо трябва да научиш англи...

5 типично британски неща за правене

Да сложиш чайника да загрява – Putting the ...

Какво планираш за себе си през 2020 година?

Какво идва след  следпразничната р...

Шареният цвят на английския език

Ако някой е „бял като сирене“, вероятно ...