fbpx

Blog Details

Как може да си спестиш ходенето по курсове и частни уроци?

10 съвета за учене на английски език у дома

Не е нужно да живееш в англоговоряща страна, за да владееш английски език свободно. Ако си “умен” за начина, по който изучаваш английски, не е нужно дори да напускаш родния си град. Използвай тези 10 съвета, за да подобриш английския си език, без дори да напускаш града си.

 1. Обгради се с английски
  Не е необходимо да си в англоговоряща страна, за да си заобиколен с английска реч. Намери начини да направиш английския част от ежедневието си у дома, като пишеш списъка си за пазаруване, четеш вестник, слушаш радио, пишеш дневник на английски или слушаш английски на мобилния си телефон, докато пътуваш за работа.
 2. Намери приятели носители на езика
  Дори ако не живееш в англоговоряща страна, вероятно има много чужденци, които живеят наблизо. Намери начини да се срещаш с хора за който английския е роден език: посещавай барове и ресторанти, където се събират чужденци, присъедини се към спортни и социални клубове или организации за обмен на езици. Можеш дори да се включиш като водач в местна туристическа атракция, за да се срещаш с англоговорящи от цял ​​свят.
 3. Намери си партньор в учението
  Посещавай английски разговорен клуб и си намери партньор в обучението, срещайте се редовно, за да говорите английски. Можете да се мотивирате взаимно или да учите, докато помагате на другите с подобни проблеми.
 4. Използвай автентични материали
  Само четенето на английски в учебниците може да стане скучно. Опитай да четеш текстове, написани за и от носители на езика. Първовоначално ще е предизвикателство, но с практиката ще стане по-интересно. Ако не можеш да намериш английски книги или списания, използвай интернет, за да четеш новините на английски език всеки ден. Защо не погледнеш онлайн системата за самоподготовка на BELL.bg и провери уменията си с нашия безплатен тест по английски език, опитай и всички останали модоли.
 5. Бъди активен в социалните медии
  Свържи се с хора от цял ​​свят. Присъедини се към чат стаи или форуми, практикувай английски език, докато изучаваш различни култури. Със социалните медии е по-лесно от всякога да поддържаш връзка с приятели от различни точки по света.
 6. Задай си реалистични цели
  Дай си причина за учене: искаш да получиш повишение в работата, да говориш с чуждестранни колеги, да учиш в чужбина или да прекараш следващата си почивка в англоговоряща страна? Задай си краткосрочни и дългосрочни цели, и следи напредъка си.
 7. Слушай истински английски
  Тренирай ухото си, като слушаш английски език с нормална скорост, дори ако не разбираш всичко. Упражнявай се да слушаш, с и без субтитри, не се страхувай да повтаряш по няколко пъти, за да рзбереш смисъла на текста. Лесно можеш да намериш безплатни видеа на английски, виж модула Situation в платформата на BELL.bg. Информационните агенции от повечето англоговорящи страни имат безплатни онлайн и аудио новини.
 8. Намери забавни начини да научиш нови думи
  Ако обичаш да пееш, потърси текстовете на любимите си английски песни. Напиши новите думи на самозалебващи се бележки и ги залепи на различни места в къщата си. Направи смешни примерни изречения или нарисувай малки картинки, които ще те подсещат за значението на думата и така ще я запомниш по-лесно.
 9. Научи за културата на различните англоговорящи страни
  Разбери за хората и културата на англоговорящите страни. Изучаването на език не е само граматика и лексика: става дума за общуване с хора, които имат различни начини на мислене и говорене!
 10. Каквото и да правиш, забавлявайте се!
  Изучаването на език изисква усилия, но когато те са съчетани с удоволствия, успеха е по-близо от всякога. Играй игри, решавай кръстословици, пей песни, чети комикси и не се притеснявай, ако правиш грешки – често грешките са най-добрия учител!

  Успех!

Повече за английския език

Нашия БЛОГ

Забавни и интересни статии

Тест за кариерно ориентиране – част 2

Време е и за втора част от нашия забавен ...

Наистина ли английският е най-масовият език на планетата?

Този въпрос изглежда лесен, но и тук има ...

Тест за кариерно ориентиране – част 4

Ето и последния модул от нашия кариерен ...

Тест за кариерно ориентиране – част 3

Ако в предните два модула не си открил св...

Тест за кариерно ориентиране

В живота на повечето хора се е случвало д...

5 полезни неща, които да свършиш сега

1. Запиши се на онлайн курс Карантината е ...

Време е да поговорим

Къде можеш да практикуваш английския си ...

Легендата за Свети Валентин

Наближава 14-ти февруари и започва големи...

Южна Африка: една вълнуваща дестинация

Ако се чудиш защо трябва да научиш англи...

5 типично британски неща за правене

Да сложиш чайника да загрява – Putting the ...

Какво планираш за себе си през 2020 година?

Какво идва след  следпразничната р...

Шареният цвят на английския език

Ако някой е „бял като сирене“, вероятно ...