fbpx

Blog Details

Баба и дядо учат английски

Вече обсъдихме с кого можеш да си говориш на английски език и разбрахме, че около 20% от световното население или 1,5 милиарда човека знаят английски до някаква степен. Оказва се, че и ние българите поназнайваме английски, а и често се налага да го използваме в работата си. Според НСИ почти половината ни население във възраст между 25 и 64 годишна възраст използва най-малко един чужд език. Английският пък е най-често използваният чужд език на работно ниво за повече от 25% от българите гласи проучване на Евробарометър. 

За голяма част от работодателите английският е абсолютно задължително минимално условие, когато търсят кандидати за работа. Не само работата обаче кара българина да се захване да учи английски. Важен фактор е семейството.

В днешно време шансът да имаш семейство в чужбина е огромен, а англоговорящите страни са сред предпочитаните места за емиграция. Големи български общности има в САЩ, Великобритания, Канада и Австралия. Според някои източници през 2010 г в САЩ има близо 300 000 българи, като тази бройки расте. Българите в чужбина създават смесени семейства и поколение, които не знаят български. Вече не е рядкост за хора в пред пенсионна и пенсионна възраст да учат английски, за да могат да говорят с внуците си. 

Тук и идват проблемът и решението. Класическите методи за преподаване на английски език на възрастни се базират на един доказал се във времето доста неефективен подход. Хората над 50 години отдавна са отвикнали от това да седят в класна стая, а и нямат желание, време и търпение за това. Заучаването на основни думи като „това е куче“, а „това е котка“ изглежда безсмислено и твърде далеч от заветната цел – адекватна комуникация с близките. 

Именно затова BELL.bg разработва мобилно приложение, което позволява независимост на обучаемия. Във всеки свободен момент от мобилен телефон или лаптоп, можеш да влезеш в своя профил и да продължиш урока, от там където си го оставил предния път. Самите уроци пък се фокусират върху реални и често срещани социални ситуации, в които всеки може да изпадне. Целта е не да създаваме теоретици, които да знаят цялата граматика, а хора, които могат успешно да общуват на английски език. 

Повече за английския език

Нашия БЛОГ

Забавни и интересни статии

Тест за кариерно ориентиране – част 2

Време е и за втора част от нашия забавен ...

Наистина ли английският е най-масовият език на планетата?

Този въпрос изглежда лесен, но и тук има ...

Тест за кариерно ориентиране – част 4

Ето и последния модул от нашия кариерен ...

Тест за кариерно ориентиране – част 3

Ако в предните два модула не си открил св...

Тест за кариерно ориентиране

В живота на повечето хора се е случвало д...

5 полезни неща, които да свършиш сега

1. Запиши се на онлайн курс Карантината е ...

Време е да поговорим

Къде можеш да практикуваш английския си ...

Легендата за Свети Валентин

Наближава 14-ти февруари и започва големи...

Южна Африка: една вълнуваща дестинация

Ако се чудиш защо трябва да научиш англи...

5 типично британски неща за правене

Да сложиш чайника да загрява – Putting the ...

Какво планираш за себе си през 2020 година?

Какво идва след  следпразничната р...

Шареният цвят на английския език

Ако някой е „бял като сирене“, вероятно ...