fbpx

Blog Details

Най-слънчевото място за учене на английски в Европа

Английският е един от най-използваните езици в света и ако все още не си го научил/а, вероятно е време да се захванеш и с тази задача. Естествено, че един от най-добрите начини за това е да се потопиш в културата на някоя англоговоряща страна и да общуваш ежедневно с местните. Ако се заобиколиш само с хора, които не знаят твоя език, рано или късно ще се наложи да повикаш неволята, да се разчупиш и да започнеш да говориш на английски.

Къде би било най-удачно да заминеш с тази цел? Логично е първото място, което ти хрумне да е Лондон, но далеч не е единственото. Знаеш ли например, че Малта е една от най-популярните държави за младите хора от Европа да учат английски. С приятен средиземноморски климат, топло време и значително по-ниски цени от Великобритания, това изобщо не е изненада. Освен десетки училища по английски език, Малта предлага на жадните за знания много забавления, бурен нощен живот, красиви плажове и невероятно културно историческо наследство. 

Заради ключовото си географско разположение в Средиземно море, исторически Малта е била винаги обект на международен интерес. В древността е била обитавана от гърци, финикийци, картагенци и римляни. През средновековието островната държава е завладяна от араби. Следват вълнуващи векове, през които Малта е сцена на рицарски завоевания и дом на темплиерски ордени. Рицарската ера приключва с настъплението на Наполеон през 1798. През 1814 г французите отстъпват Малта на Британската империя, от когато английският става и един от официалните езици. На 21 септември 1964 г Малта най-накрая обявява своята независимост.

Вероятно именно благодарение на бурната си история и микса от различни култури, местното население се отличава със своето гостоприемство и приятелско отношение. И най-хубавото е, че почти всички говорят английски. С две думи, сигурни сме, че ще те приемат с отворени ръце.  

Ако решиш да се запътиш за там, тепърва предстои най-приятното време за това. От личен опит можем да кажем, че късната есен е чудесен момент. У дома ще изоставиш мрачно, дъждовно и студено време, за да пристигнеш в слънчева и топла Малта, точно след като там непоносимите жеги и тълпите от туристи вече са отминали. 


За да бъде най-пълноценно изживяването ти, препоръчваме да се подготвиш малко. Без значение дали започваш английския от нулата или имаш някаква основа, е добре да запълниш леко знанията си. Това лесно и удобно можеш да направиш с приложението на BELL.bg. Необходими са ти само 15 минути на ден с мобилния ти телефон, а резултатите са зашеметяващи. Можеш да ги отделиш вечер в леглото преди да заспиш, на път за работа или дори в обедната почивка. Регистрирай се сега и опитай! 

Повече за английския език

Нашия БЛОГ

Забавни и интересни статии

Тест за кариерно ориентиране – част 2

Време е и за втора част от нашия забавен ...

Наистина ли английският е най-масовият език на планетата?

Този въпрос изглежда лесен, но и тук има ...

Тест за кариерно ориентиране – част 4

Ето и последния модул от нашия кариерен ...

Тест за кариерно ориентиране – част 3

Ако в предните два модула не си открил св...

Тест за кариерно ориентиране

В живота на повечето хора се е случвало д...

5 полезни неща, които да свършиш сега

1. Запиши се на онлайн курс Карантината е ...

Време е да поговорим

Къде можеш да практикуваш английския си ...

Легендата за Свети Валентин

Наближава 14-ти февруари и започва големи...

Южна Африка: една вълнуваща дестинация

Ако се чудиш защо трябва да научиш англи...

5 типично британски неща за правене

Да сложиш чайника да загрява – Putting the ...

Какво планираш за себе си през 2020 година?

Какво идва след  следпразничната р...

Шареният цвят на английския език

Ако някой е „бял като сирене“, вероятно ...