fbpx

Blog Details

В столицата на забавлението можеш да научиш много

Продължаваме с нашата обиколка на САЩ. Следващата спирка е световната столица на хазарта, градът на греха, изкуствените светлини и човешката слабост – Лас Вегас. Колкото филми и снимки да си разглеждал/а, няма как да усетиш енергията на Вегас без да го постиш.

Избери хотел, разположен на известния „Стрип“ (The Strip), част от булевард „Лас Вегас“, където са разположени големите хотели с казина. През седмицата можеш да получиш доста по-добри оферти за нощувка, отколкото през уикенда. Всеки хотел там е нещо като мини град, със стотици стаи, казина, магазини и ресторанти. Някои от тях имат дори собствени увеселителни паркове. 

Пълния блясък на града можеш да видиш след залез слънце. Тръгни от табелата Welcome to FabulousLas Vegas (Добре дошли в невероятния Лас Вегас) в началото на Стрипа и тръгни на север. По време на разходката си ще видиш златните кули на хотел Делано, пирамидата и сфинкса на хотел Луксор, най-големия хотел MGM Grand с повече от 8000 легла, Айфеловата кула и Триумфалната арка на хотел Париж, уникалното музикално шоу на фонтаните на хотел Беладжио, Статуята на свободата на хотел Ню Йорк, римските колонади на хотел Сизър Палас, каналите с гондоли на хотел Венеция, планинските реки около хотел Мираж и тн. 

След разходката си, гарантирано ще се чувстваш ужасно изморен/а от тълпите от хора и прекалената светлинна и звукова стимулация. За вечеря избери някои от многобройните all you can eat бюфети, типични за града. Ако имаш все още енергия, посети някое от емблематичните представления на Цирк дьо Солей. 

Друга интересна част на града е улица Фремонт в центъра на Лас Вегас. Там ще видиш най-големия екран в света, купол минаващ над част от улицата. Всяка вечер там се организират различни безплатни концерти на няколко различни открити сцени, пълно е с улични барове, заведения и улични артисти. 

Лас Вегас е град на контраста между способността на човешкия гении, създал насред пустинята огромен град с немислими мащаби на разход на вода и електроенергия дори за места с много по-благоприятно разположение, и човешката слабост и способност за падение пред изкушенията на хазарт и алкохол. 

По улиците и в казината му ще видиш големи приятелски групи, възрастни двойки, млади семейства с деца. Ако обичаш спокойствието, вероятно Вегас няма да се превърне в твоето любимо място. Ако, както нас обаче си се запътил от Лос Анджелис към уникалната природа на Гранд Каньона, задължително трябва да спреш там, просто защото градът е уникален.

Както се пее в песента на безсмъртния крал на рок музиката Елвис Пресли – Viva Las Vegas! 

Повече за английския език

Нашия БЛОГ

Забавни и интересни статии

Тест за кариерно ориентиране – част 2

Време е и за втора част от нашия забавен ...

Наистина ли английският е най-масовият език на планетата?

Този въпрос изглежда лесен, но и тук има ...

Тест за кариерно ориентиране – част 4

Ето и последния модул от нашия кариерен ...

Тест за кариерно ориентиране – част 3

Ако в предните два модула не си открил св...

Тест за кариерно ориентиране

В живота на повечето хора се е случвало д...

5 полезни неща, които да свършиш сега

1. Запиши се на онлайн курс Карантината е ...

Време е да поговорим

Къде можеш да практикуваш английския си ...

Легендата за Свети Валентин

Наближава 14-ти февруари и започва големи...

Южна Африка: една вълнуваща дестинация

Ако се чудиш защо трябва да научиш англи...

5 типично британски неща за правене

Да сложиш чайника да загрява – Putting the ...

Какво планираш за себе си през 2020 година?

Какво идва след  следпразничната р...

Шареният цвят на английския език

Ако някой е „бял като сирене“, вероятно ...